Sajttorta - a "végleges" recept
sponsored links
Arról már beszámoltam, hogy megpróbálkoztam életem elsõ sajttortájával , és hogy annyira nem is sikerült rosszul.
Azóta már javul a technikám, amirõl egy rész-bejegyzést azért mindenképp megejtenék.
A tészta alap változatlan:
150 g édes teakeksz (itt most csokis volt) darálva, elkeverve 100 g olvasztott vaj, 1 csipet fahéj, majd az egész a sütõben picit elõsütve.
A sajtkrém viszont nagyobb változásokaon ment át:
itt épp két doboz (400 g) krémsajttal dolgoztam, de ideális esetben ez 3 doboz (600 g) sajt lenne. A Lidl saját márkás krémsajtja tökéletes, most Penny-set használtam, ez is bevállt.
Ehhez adtam hozzá 220 g tejfölt, 160 g cukrot, 45 g étkezési keményítõt és 6 tojás sárgáját. 4 tojás fehérjét kemény habbá vertem, majd beleforgattam a sajtos masszába.
Az elõsütött tésztalapra tettem, majd az egészet be a sütõbe 120 fokra, 90 percre (még kicsi sülhetett volna, de nem volt idõm több). A sütõben van mellette egy bögre víz, hogy párologjon.
Most ez a 2 doboz sajttal készült, így egy habos-krémes süteményt kaptam, ahogy a mellékelt ábra is mutatja. 3 dobozzal egy tömörebb, töményebb sütemény az eredmény. Majd következõeleg az lesz. ;o)
Azóta már javul a technikám, amirõl egy rész-bejegyzést azért mindenképp megejtenék.
A tészta alap változatlan:
150 g édes teakeksz (itt most csokis volt) darálva, elkeverve 100 g olvasztott vaj, 1 csipet fahéj, majd az egész a sütõben picit elõsütve.
A sajtkrém viszont nagyobb változásokaon ment át:
itt épp két doboz (400 g) krémsajttal dolgoztam, de ideális esetben ez 3 doboz (600 g) sajt lenne. A Lidl saját márkás krémsajtja tökéletes, most Penny-set használtam, ez is bevállt.
Ehhez adtam hozzá 220 g tejfölt, 160 g cukrot, 45 g étkezési keményítõt és 6 tojás sárgáját. 4 tojás fehérjét kemény habbá vertem, majd beleforgattam a sajtos masszába.
Az elõsütött tésztalapra tettem, majd az egészet be a sütõbe 120 fokra, 90 percre (még kicsi sülhetett volna, de nem volt idõm több). A sütõben van mellette egy bögre víz, hogy párologjon.
Most ez a 2 doboz sajttal készült, így egy habos-krémes süteményt kaptam, ahogy a mellékelt ábra is mutatja. 3 dobozzal egy tömörebb, töményebb sütemény az eredmény. Majd következõeleg az lesz. ;o)